onsdag 29 maj 2024

Plockmat för Gastric bypass - opererade

Att bjuda hem vänner på middag är kul, samt att anordna en rolig och enkel fest. Men vad äter du när de andra kan trycka ner hur mycket som helst i sina magar och därtill dricka gott. Här kommer några tips som kan passa dig så du också kan äta och dricka gott.

Vill man kan ta hjälp av en liten kock, då går allt mycket mer långsamt, det blir mycket merjobb men det blir också så väldigt mycket roligare😊

Skagentoast: 

jag brukar byta ut majonäsen mot creme fraice istället, samt att använda ett riktigt mörkt bröd. Lite roligare blir det om man gör dessa små och fyrkantiga, så kan alla njuta länge av dessa små minisar.

Grodhopp eller baconinlindad oliver:(Tror min bror kallade dessa för det)

Väldigt enkelt, du lindar in oliver (den smak du föredrar, jag tycker den med vitlök är godast) i bacon, sätt en tandpetare genom och stek i en torr stekpanna. 

Gratinerade vitlökschampinjoner

Lossa svampfötterna och hacka dem fint, blanda smör och svamphacket med vitlök, gul lök, persilja och krydda/salta. Fyll svamphattarna och ställ dem tätt ihop i en ungssäker form och gratinera detta i ugnen på 225 grader. Vill du ha riven ost på går det bra och det blir gott, men genast lite fetare.

Tomat- och mozzarellagott:

Dela små tomater mitt itu, stick en tandpetare genom och in i en minimozzarellaost. 

Chips med rom, creme fraice och dill:

smaksätt creme fraicen med citron, hacka dillen och en gul lök. Lägg sedan upp dina enkla salta chips på en tallrik, i mitten lägger du creme fraicen samt dill och gul lök och stenbitsrom. 

Något gott att dricka till? Om du inte vill ha alkoholhaltig dryck finns många goda alkoholfria drycker att ta del av här: Mayas alkoholfria drinkar samt här: Alkoholfria drinkar eller någon annan sida på nätet, det finns hur mycket som helst. 

Önskar att du liksom jag kommer njuta av god mat och god dryck denna sommar. Använd ditt sunda förnuft och blir du bortbjuden - våga fråga vad du får för mat. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Midsommar - ännu ett lyckat och värmande släktskap

Ännu ett år vi firar tillsammans i midsommarvärmens solsken. Tur med vädret denna dag.  En vacker liten midsommarprinsessa🌷 Ett långväga be...