Vad gör du en regnig lördag? Jag har städat husvagn, gosat barnbarn och nu bakar jag mitt favoritknäcke till kvällsfikat. se nedan:👇
Allt du behöver för detta är enkla varor som oftast finns hemma, jag tycker mycket om frön som jag använder både i bakning men också till musli och i matlagning. Man kan byta ut mot de frön man tycker är godast, receptet är enkelt och det går lätt att göra om till sitt eget favoritknäckebröd😋
Detta fröknäcke har jag bakat i många år. Min mage tycker om det. Detta knäcke är gott att äta som det är eller med lite smör på.
Här kommer receptet.
2 dl majsmjöl
2 dl vatten
1,5 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrö
0,5 dl olja (jag använder olivolja)
Sätt ugnen på 150 grader. Knäcket gräddas i ca 20-30 minuter. Vill du ha mer färg på knäcket - höj ugnstemperaturen sista minutrarna - men passa väl, det bränns lätt.
flingsalt och sesamfrö
Koka upp vattnet. Under tiden blanda majsmjöl, solrosfrö, pumpakärnor, linfrö och olja i en bunke. Häll det kokande vattnet över. Låt svälla i ca 7 minuter.
Kavla ut smeten mellan två bakplåtspapper på 2 plåtar. Strö flingsalt och sesamfrö över och lägg på bakplåtspappret igen och kavla till det så det fastnar.
smaklig spis!
Dessa fantastiska kryddburkar hittade jag på en loppis i somras. Visst är de fina?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar