tisdag 30 april 2024

Hem ljuva hem

 Nu så, på väg hem efter knäoperationen.


Detta gåbord är fantastiskt hjälpmedel. Men personalen är underbara och så omhändertagande. En stor stjärna till dem🌟

Det har gått så bra, jag känner mig trött och har ont - men inget annorlunda än förra operationen.

Bara ett väldigt lågt blodtryck. Så får tänka mig för lite. 

Nu ska jag träffa dotter L på flyget och fika lite. 

måndag 29 april 2024

Helgen gick fort, idag är det operation!

Efter att tillbringat flera dagar tillsammans med barn + respektive så har måndagen kommit och nu ligger jag och väntar på att få komma in på operation.
Vi har sett vaktavlösning ar vid Stockholms slott och vid Drottningholms slott. Vi har ätit gott flera gånger om dagen. Träffat goda vänner och njutit trots att vädret inte varit på topp. 
Vi har varit på museum. Skrattat mycket tillsammans. 
 Madelene - vid Stockholms slott 
Louise var vid Drottningholms slott, här tillsammans med Calle och Ana. 
Nordiska museet, här står Madelene och Ana.
Ida
Madelene och Gustaf vilar lite, det var många steg denna dag.

fredag 26 april 2024

Stockholm

Har träffat goda vänner, sett dotter stå i högvakten. Stolt mamma. En son och flickvän redan här och den andra med sambo på väg. Idag saknas bara två söner som tyvärr måste jobba.

Vädret kunde varit bättre, men i gott sällskap glöms även det bort. 
Bjuder er på lite bilder🤗

måndag 1 april 2024

Efter operationen...

Jag har funderat mycket på det här med stödet i det nya livet som Gastric bypass opererad. Hur gör man för att få stöd och hur vet man att man är ett bra anhörigstöd?

I mitt tidigare inlägg skrev jag:

Du fixar kroppen och den lyder. Om du dessutom håller dig till riktlinjerna kommer det är gå bra. Om du är frisk kommer det att gå bra. Om dina hjärnspöken håller sig på avstånd kommer det att gå bra. 

Men det finns en liten detalj - du känner dig ensam. Ensam i din nya kropp, ingen i din omgivning förstår egentligen vad du gjort. Läser dina anhöriga/vänner igenom det material som du har om operationen? 

Finns det stöd för anhöriga? Du blir en annan människa efter operationen. 

Du kan läsa hela inlägget här: Vad händer med knoppen när vi fixat kroppen?

Jag har sökt på nätet efter "stöd för Gastric bypass opererade" men fick inte upp så mycket, ramlade över ett inlägg från Region Stockholm: Bättre stöd kan hjälpa mot viktuppgång efter obesitaskirurgi Här i denna forskning som gjordes konstaterades att det behövs mer stöd från sjukvården för att man ska lyckas i sin viktnedgång.

Aleris se: Aleris erbjuder ett paket, där du finns kvar i ett stödprogram upp till två år efter operationen. Här gör du operationen privat och får då i paketet du betalat för även stödprogrammet.

Jag gjorde min operation på Danderyd efter en remiss från Visby lasarett, det skedde 2011. Det jag insett under mitt år tillsammans med andra opererade som gjort sin operation i närtid är att det inte har hänt så mycket mer i stödet för opererade eller dess anhöriga.



PÅSK och häng med familjen

 Nu var det ett tag sedan jag skrev här. 

Påsken drar förbi och med den lämnar vi den gråsvarta dystra vintern efter oss och tar djupa andetag av den nya fräscha vårluften.

Inför påsken så tog syrran och jag med Mamma ut och påskhandlade, så här glada var vi då😊


På påskafton blev det påskäggsjakt i skogen. Lite här och var doldes ett påskägg med både nyttigheter och godis i. Lilly hittade sitt ägg först och blev så glad, 

En premiärtur på montainbiken blev det på påskdagen, första cykelturen efter min knäoperation. Nu ska jag försöka cykla så mycket som möjligt innan min nästa operation. Så hela april kan jag cykla.
Annandag påsk blev lugn och på förmiddagen tog vi en långpromenad tillsammans innan L skulle tillbaka till Sthlm. En tur till Visby och vinkade av henne, fika på Linds Växthus och sedan handel och hem. Nu landar vi och tar det lugnt resten av dagen.









Måndag, startskottet för veckan

Veckans första dag drog igång med lämning på hunddagis vilket innebar en längre biltur för mig. Det gick bra. Är nöjd och glad över att äntl...